Menu
Deelnemer worden

Bedrijfsleven wereldwijd meer dan $ 1 miljard kwijt aan Ransomware

Beveiligingsbedrijf Trend Micro heeft afgelopen jaar meer cyberdreigingen gemeten dan ooit. In totaal ging het om 81 miljard dreigingen, meer dan 2500 per seconde.

Bijna 93 procent van deze dreigingen werd verspreid via e-mail. Ransomware en CEO-fraude werden veel gebruikt om bedrijven af te persen, schrijft Trend Micro. Het past volgens de onderzoekers in de trend dat cybercriminelen zich richten op het bedrijfsleven. Daar is immers meer geld te halen.

Groei ransomware
In 2016 is er een sterke groei geweest van het aantal varianten ransomware dat in omloop is. In januari 2016 ging het nog om 29 varianten. Tegen het einde van het jaar waren dit er 247. Hoewel slachtoffers wordt geadviseerd geen losgeld te betalen, hebben de cybercriminelen er vorig jaar wereldwijd toch zo’n 1 miljard dollar mee verdiend.

CEO-fraude dure grap
De gemiddelde schade door CEO-fraude bedraagt 140.000 dollar. Dat heeft beveiligingsbedrijf Trend Micro berekend aan de hand van wereldwijde meldingen over 2016.

Bron foto: mhall209/Flickr.com, CC BY-NC-SA 2.0.

Schade door fraude terugdringen?
Word deelnemer

Als deelnemer aan de FraudeInfodesk draagt uw bedrijf/instelling in belangrijke mate bij aan de bestrijding van oplichters die anders vrij spel hebben.

Meer informatie Deelnemer worden