Menu

Voor u uitgelicht

Deelnemer worden

Uitgelicht Congres “Misdaad zonder bloed”

Klinkende namen uit overheidskringen en het bedrijfsleven lieten maandagmiddag 9 oktober hun licht schijnen over de vraag ‘Hoe gaan wij oplichters tegenhouden’. Dat gebeurde tijdens het dynamische congres ‘Misdaad zonder bloed’ in het Spoorwegmuseum in Utrecht.

Lees meer

Trap niet in de trucs van de acquisitiefraudeur

Malafide advertentiebureaus hanteren verschillende tactieken waarmee ze ondernemers een ongewenst contract opdringen. Bekijk een voorbeeld en zie welke trucjes worden uitgehaald

Lees verder

Kleinere organisaties nu ook doel van CEO-fraudeurs

Uit recente meldingen die de Fraudehelpdesk krijgt, blijkt dat CEO-fraudeurs nu ook kleine organisaties als doelwit zien

Lees verder

Factuurfraude

Bedrijven lopen groot risico op oplichting als fraudeurs hun facturen onderscheppen. Bekijk twee voorbeelden van gemanipuleerde exemplaren waarmee fraudeurs hun slag wilden slaan.

Lees verder

Bedrijfsleven wereldwijd meer dan $ 1 miljard kwijt aan Ransomware

Beveiligingsbedrijf Trend Micro heeft afgelopen jaar meer cyberdreigingen gemeten dan ooit. In totaal ging het om 81 miljard dreigingen, meer dan 2500 per seconde.

Lees verder

Herken signalen van faillissementsfraude

Faillissementsfraude kost de samenleving tot een miljard schade, schat het Openbaar Ministerie. Maar wat is faillissementsfraude eigenlijk?

Lees verder

CHINESE ZAKENDEAL BLIJKT VALSTRIK

Het Nederlandse bedrijfsleven lijkt in het vizier gekomen van Chinese oplichters. Ondernemers worden gouden bergen beloofd, maar komen er slecht van af.

Lees verder

Schade door fraude terugdringen?
Word deelnemer

Als deelnemer aan de FraudeInfodesk draagt uw bedrijf/instelling in belangrijke mate bij aan de bestrijding van oplichters die anders vrij spel hebben.

Meer informatie Deelnemer worden